Vem skulle inte vilja dansa till techno och dessutom på en opera? Nu i november får du chansen, när pop-up klubben Loop som kommer att finnas i Operahusets Brass Bar vid Karl XII:s Torg öppnar upp. Det ä oklart hur länge klubben kommer att finnas. Men ett råd är att passa på och testa medans det är nytt – det är oftast då upplevelsen blir mest slående.

På den nya klubben Loop i Operahusets lokaler kan du dansa i vilka skor du vill och hur du vill! Klubben kommer förmodligen förmedla olika stilar och känslor, och målgruppen som besöker vara bred. Med musik som techno och house kommer förmodligen operans annars ganska så strikta lokaler bli till något helt annat. Det är oklart hur länge klubben kommer att finnas, från november och framåt.

Satsar på känslan

Det nya med denna klubb är att det ska satsa mer på känslan, snarare än att boka in stora och pråliga artister, och målet med klubben är att kunna bidra med något nytt till. När det kommer till musiken är det techno och mörkare varianter av house som kommer att spelas. Att klubben ska husera i Operahusets Brass Bar vid Karl XII:s Torg kommer verkligen ge klubben en speciell känsla. Och tanken är inte att det ska bli som nattklubben som varit där innan, som varit i samarbete med Café Opera. Det ska göras en hel del förändringar i lokalen inför öppningen, bland annat ska en mörkläggning av lokalen göras och ljudet ska det satsas extra på. Såhär säger arrangören till AlltomStockholm om hur det känns att husera i de anrika lokalerna som hör till operan:

”Det känns extra kul att få in vårt koncept just här, i ett så otippat sammanhang. Vi är nog rätt ensamma med en klubb som spelar techno och house i ett operahus”