Har du fått uppdraget att sätta ihop en sommarfest? Då kan du behöva lite hjälp med tips om var du kan hitta Dj’s, musiker och hur du ska tänka kring din ljudanläggning. Idag finns det färdiga koncept du kan köpa, och bokar du ett rutinerad band som turnerar mycket så kommer du förmodligen kunna få både ljudtekniker, DJ och band på köpet.   

Ål In Band är ett coverband som turnerar runt om i Skandinavien och har gjort det till sitt framgångsrecept att erbjuda en bekväm lösning för din fest. I bokningen ingår ljudanläggning, DJ och ljudtekniker tillsammans med deras uppträdande, vilket gör det väldigt tacksamt för dig som arrangör. Är du inte så van vid att boka musiker kan vi rekommendera det här sättet, eftersom många går vilse i djungeln och inte vet exakt hur de ska gå till väga annars.

Se till att ha bra kontrakt

I musikvärlden pågår en het debatt just nu om hur man ska säkra DJ’s och musikers inkomst. En inkomstkälla kan vara från den kända streamingtjänsten Spotify men det finns också andra sätt för musiker och DJ’s att säkra sin inkomst. Ofta signar man ett kontrakt med ett skivbolag och arbetar i olika projekt, men många extraknäcker vid sidan av och har en egen firma som de fakturerar genom. Som arrangör är det bra att känna till det och att avtalen är tydliga mellan dig och den du bokar.

Tänk på ljudet…

När du arrangerar en fest ska du tänka på ljudnivån och därför är det bra om det ingår en ljudtekniker när du bokar. Det har att göra med att för högt ljud är skadligt för gästerna, men själva liveupplevelsen blir så mycket bättre om ljudet har kontrollerats av ett proffs. Apropå ljudnivån har musiker tidigare i år gått ut med ett upprop i DN. Man menar att politikerna måste ta krafttag i livescenerna som hotas av att barer stängs ner för att man anser det vara oväsen och för högljutt. Du kan även läsa om uppropet i Expressen.