När du planerar årets nyårsfest behöver du ta med många punkter på listan för att allt ska bli perfekt. En god mat som passar temat och kvällens gäster, bra dansmusik och något spännande som händer vid tolvslaget. Det är viktigt att köpa in rätt dryck för tillfället och även andra tillbehör som förhöjer festen.

Något som gör nyårsfesten extra lyxig är att dela ut Brobergs cigarrer efter midnatt när fyrverkerierna stillat sig. Dessa cigarrer är i perfekt kondition och produceras med tydlig ursprungsmärkning, så att du kan välja ut dina favoriter till gästerna. Du kan välja bland olika storlekar och karaktärer, där vissa cigarrer har en högre jordighet och andra är mer fruktiga. Med möjlighet att köpa cigarrer baserat på röktid är det ännu enklare att planera inför festen, så att gästerna har möjlighet att koppla av tillsammans.

Många sätt att fira nyår

Hur den perfekta nyårsfesten ser ut beror mycket på dina egna önskemål och vad dina gäster föredrar. God mat brukar vara en viktig del, och när det gäller dryck vill många ha champagne. Det behöver inte alltid vara fokus på hög musik och dans, ibland kan det vara mysigare att tända ljus och se en bra film tillsammans före klockslaget. Edward Blom väljer att ha glittriga fester med smoking och löjrom, med champagne till de vuxna och pommac till festens yngsta deltagare.

Roliga aktiviteter

För att göra festen rolig att delta i kan du erbjuda:

  • Underhållande aktiviteter som minipingis
  • Dans med discokula
  • En överdådig och generös nyårsdukning
  • Kaviarbuffé med toast, creme fraiche och rödlök

En vacker dukning kan kompletteras med fina menykort som du printar ut till varje kuvert. En rolig finess som gästerna uppskattar är hembakta lyckokakor, där du inkluderar spådomar inför det nya året. Champagnen behöver inte serveras ur stora flaskor, erbjud istället varje gäst en egen miniflaska med den goda drycken. För att skapa goda minnen kan du ordna ett fotobås där gästerna kan ta roliga bilder under festens gång. Tomtebloss är ofta en uppskattad detalj som gästerna gillar, samt vackra nyårsdekorationer som glasprismor och ballonger. Nyårsfesten är ett perfekt tillfälle för en extra lyxig dukning med vikta servetter, samt god choklad och en cigarr efter maten.

Lugnt firande i soffan

Oavsett om du har bjudit in många vänner till nyårsfesten eller bara dina närmaste är det ofta uppskattat med en bra film att titta på fram tills tolvslaget. Här finns ett stort utbud att välja mellan, som “När Harry träffade Sally” som bland annat skildrar en nyårsfest i dramats upplösning. Den mest kända filmstjärnan i denna film är Meg Ryan, som också spelade i “Sleepless in Seattle” från 1993. Den sistnämnda filmen har liksom den föregående ett romantiskt tema, och innehåller scener som utspelar sig runt jul och nyårsafton.

Samlas vid tolvslaget

Det är viktigt att göra en tidsplan inför kvällen, så att du vet när gästerna förväntas komma och när de olika rätterna ska serveras. Då är det enklare att hinna klart med alla moment före tolvslaget. Då brukar gästerna samlas och räkna ner till det nya året tillsammans, skåla och lyckönska varandra.