Trots att du och din kompis har precis samma vanor, verkar det som att denne har lättare att bryta ner sitt fett än vad du har. Vad beror egentligen övervikt på och finns det faktiskt gånger när en fettreducering kan vara det bästa alternativet? Eller räcker det med att helt enkelt försöka dansa bort de där fettdepåerna? Nej, ska det visa sig. Men en liten spoiler: fettcellerna är extremt känsliga för kyla. 

Ja, det är faktiskt sant att en del människor har genetiskt bättre fettnedbrytning än andra. Processen som fettvävnaderna genomgår när de förbränner fett heter lipolys och kan faktiskt framkallas på klinik – och då är det inte en vanlig fettsugning vi pratar om. Här kan du läsa mer om lipolys som behandlingsform hos Lifetime Clinic: http://www.lifetimeclinic.se/behandlingar/fettreducering-lipolys/ – en fettreducering som baseras på fettcellernas värsta fiende: kyla.

Hur funkar lipolys?

Mer än varannan man i Tyresö är överviktig. Det är en tendens som egentligen kan synas över hela landet, där allt fler vuxna och även barn drabbas av fetma. Ofta handlar det om livsstil som för sockerrik kost och att vi rör oss mindre. I vissa fall handlar övervikten om genetik och för att komma åt problemet är det kanske inte bara att ”dansa bort det” som det är för andra. Då krävs istället lipolys som ökar fettförbränningseffekten. I Forskning.se kan du läsa en intressant artikel som berör ämnet om du är mer intresserad.

Många som har en högre fettförbränning brukar trycka på att fetman bara handlar om livsstil och att det enda du behöver göra är att äta bättre och röra på dig mer. Du har säkert också läst artiklar om hur bakterier i tarmfloran kan hjälpa till att gå ner i vikt. Det stämmer, men bara till en viss gräns. Det finns också de fettdepåer som kroppen helt enkelt inte kommer förbränna i första taget, och en lipolys kan alltså hjälpa dig med detta. Lipolys kallas också fettfrysning eller cool sculpting och är faktiskt det billigaste och säkraste sättet att reducera fett på idag. Genom att utsätta dem för kyla kommer fettcellerna att dö och effekten av behandlingen är permanent.