Är det dags att gå ut på fest? Många tänker på att ta på sig rätt outfit när de ska gå ut för kvällen, men rätt smycken och andra accessoarer är förstås också viktiga.

Att välja smycken kan ta tid, men ett par snygga örhängen är aldrig fel att börja med. Det är bra att utgå från stilen på kläderna vid valet av smycken. En mer åtsittande outfit kan gärna matchas med ett par större smycken. Frisyren bör förstås också passa med dina örhängen.

Hitta unika smycken och din personlighet

Unika smycken som passar just dig går att hitta på många olika ställen, bland annat på Antikmässan som erbjuder antika smycken. Att ha ett annorlunda smycke på festen skapar en bra konversationsstartare, vilket lägger grunden för många intressanta möten under kvällen. Att äga, bära och ge bort smycken är viktigt för oss under hela livet skriver Göteborgs-Posten. Smyckeskonstnären Mah Rana har i många år samlat in personliga kopplingar hos människor som de har till sina privata smycken. Dessa personliga berättelser visades upp via foto, text och ljud av konstnären. Många vill idag förstås också bära miljövänliga smycken. För att värna om miljön går det nu att köpa miljömärkta pärlhalsband, sedan australiensiska fiskare har börjat med spårbart och hållbart fiske av pärlmusslor. Efterfrågan på miljövänliga produkter ökar rent allmänt i samhället och medvetenheten har nu även börjat sträcka sig till smyckesinköp. För den som vill vara helt originell finns möjligheten att pyssla ihop sina egna smycken. Med rätt förberedelser är det lätt att komma igång. Det behövs:

  • Verktyg
  • Pärlor
  • Vajer

Det lättaste att börja med är att skapa armband och halsband. En vajer är ett slitstarkt material som pärlorna kan träs över, vilken sedan kan formas till olika smycken. Det är också bra att lära sig konsten att göra öglor för att kunna vara verkligt kreativ i smyckesskapandet. För att vara säker på att resultatet blir bra är det viktigt att köpa pärlor av god kvalitet. Men de bör inte vara för dyra, då många gör nybörjarmisstag i början. När det gäller material är det inte nödvändigt att bara använda pärlor. Det går att göra bruk av snäckskal, naturmaterial och återvunna detaljer. Endast fantasin sätter gränser för ditt smyckesskapande.