Håll grillen och din trädgård ren och fin genom att städa och rengöra efter varje grillkväll du har. Det gör att saker håller längre.

 

Om du hållit många grillfester i din trädgård är rådet att verkligen se till att göra rent grillen efteråt. Samt att låta gräsmattan få vila lite mellan gångerna du ställer till med event, klubb och middagar ute på din gård. Vattna med växtnäring och plocka ner eventuella partytält mellan gångerna för att låta solen få göra sin välgörande verkan på gräset, växterna och trädgården som helhet.

 

Så gör du rent din grill

 

Men hur gör du då rent grillen ordentligt egentligen? Det finns många sätt att få den helt ren på, men det viktigaste är att du ser till att rengöra den efter varje grillning, annars biter sig smuts, sot och avlagringar sig fast på gallret och det kan då bli väldigt svårt att få det helt rent.

 

Några av tipsen som det går att läsa om i denna artikel från Leva & Bo är bland annat att ta en halv lök och gnida in grillgallret med. Det ska lösa upp beläggningar och ger dessutom en löksmak till maten du grillar gången efter. Perfekt om du vill få det rent och älskar smaken av lök. Inte perfekt om du inte tycker om lök såklart. Andra råd som ges är att lägga på gallret på grillen när denna är riktigt het och låta smutsen brännas sönder – då kan du skrapa rent gallret med en stålborste direkt efter. Se bara till att skydda händerna med rejäla handskar så du inte bränner dig.

 

Husmorstips på grillrengöring

 

Andra tips är att skapa en aluminiumboll av just aluminiumfolie och doppa denna i Coca-Cola eller såpa och sedan gnugga gallret med denna. Det ska tydligen funka bra för att få bort smutsen på. Likaså funkar det att hälla ammoniak i en påse och lägga i grillgallret i densamma. Stäng påsen och låt verka över natten, skölj av dagen efter så är det rent efteråt.