För att få en klubbupplevelse behöver man inte alltid vara på just en klubb. Varför inte ha en fest i trädgården en sommarkväll? Med rätt utrustning och pynt kan man få det hundra gånger mysigare än på en klubb, och med musiken på i full volym är det bara att dansa som det inte vore en morgondag.

 

festival-flags-garden-party-largeI Göteborgs-Posten kan en läsa att Bandidos planerar en jättefest i Göteborg. Nu kanske du inte vill vara med på detta, men kanske vill du hålla din egen fest – i trädgården. Men hur fixar man i ordning den där trädgårdsfesten som alla kommer ihåg? Det kan behövas lite tips från olika festexperter för att verkligen lyckas.

Om du har en kompis som spelar i ett band kanske det går att hyra in dessa för en liten privat spelning under trädens kronor? Om du bor i Göteborgstrakten och letar efter ett smart tält att samla mat och sittplatser på kan du dessutom prova att googla på ”hyra partytält i göteborg” för att hitta rätt. En och annan ljusslinga med små lyktor skapar vidare en riktigt mysig stämning som alla känner av och ger trädgården mer av en vardagsrumsintryck än en faktisk trädgård. Ett dansgolv kan det var värt att fixa med hjälp av en plastmatta eller trall. En hel massa fler tips går det att få i denna artikel från Elle.

Undvik detta för bra stämning

Men vad ska man helst undvika på trädgårdsfesten, men som ändå är så vanligt på fester i Sverige? Ja, det som ofta lägger sordin på stämningen finns bland annat listat i Café. Det är att några börjar prata politik, och gärna börjar tjafsa om det. Det är ett recept för att få helvetet att braka loss. Något annat som garanterar dålig stämning är att folk får gå in och bryta låtkön i Spotify. Håll gärna spellistan otillgänglig för festgäster så gott det går.