Luleås musikscen har minst sagt en stark historia. Band som Fireside och Bear Quartet har sett till att sätta Luleå på rockkartan, men även svängiga akter som Movits! har sitt ursprung i den norrländska staden. Men vad händer i Luleå nu? Finns det några heta gigs på schemat för i sommar? Absolut!

Även för dig som är utomsocknes är det värt att ta en sväng till Luleå i sommar. Att boka hotell i Luleå är en självklar sak oavsett hur många nätter du tänker stanna. Även om du bara planerar att besöka ett specifikt musikevenemang är det en god idé att boka ett hotellrum. Kvällen blir definitivt trevligare om du inte behöver tänka på att köra hem direkt efter konserten.

”Vi ser inga hinder”, säger arrangörerna för Lulehardcore som öppnar nya lokaler.

Konserter i Luleå

Även om coronapandemin har satt sina spår även i Luleås musikliv spirar hoppet i norr. Föreningen Lulehardcore storsatsar under 2021 med ny lokal som de hoppas bli en självklar samlingspunkt för den norrländska hardcorescenen. ”Vi ser inga hinder”, säger arrangörerna. Väl värt ett besök.

Om den hårda musiken inte lockar dig har Luleå även annat att erbjuda sommaren 2021. Exempelvis bjuder Anna Sellén på både musikalisk och naturnära upplevelser på Jopikgården på Hindersön 3 juli.

Luleåprofilen Mattias Alkberg gästar Kulturens Hus 10 september, samma datum som Bo Kaspers Orkester intar Luleå Energi Arena. Även om det på pappret ser ut som en olycklig krock, torde publiken inte vara riktigt densamma. Kanske ett hett tips för att kunna dela upp sig om din familj inte kan enas om en konsertresa?