Har du funderat på hur du ska öka försäljningen av biljetter till din restaurang eller krog? Boka ett liveband eller en DJ. Musik ökar försäljningen och får folk att trivas bättre.

Det finns förstås specifika låtar och sätt att få publiken att ta över dansgolvet. Ett bra sätt att öka biljettförsäljningen och trycket på dansgolvet är att välja livemusik eller en känd DJ. Det finns också vissa låtar som garanterar sväng framför andra.

Rätt låtar för rätt målgrupp

Vissa låtar livar upp vilken fest som helst och passar alla generationer. Ett exempel på det är schlager av olika slag. Fast, det första du behöver göra är att välja ett bra coverband, gärna en grupp som kan anpassa sig efter olika målgrupper. Ett bra coverband vet vilka låtar som passar och i rätt ordning, ja de vet när det är dags att dra upp eller ner tempot och vilka som gillar musiken. Att bara spela moderna poplåtar eller housemusik för en medelålders publik kanske inte får det att svänga lika bra som om gruppen väljer att spela musik som publiken vuxit upp med. Fast, det finns förstås undantag. Det finns musik som fungerar för alla målgrupper och som de flesta väljer att dansa till.

Stora hits

Låtar som aningen är så kallade “one hit wonders” eller på något annat sätt blivit världskända är alltid ett säkert kort. Några exempel: ABBA – framförallt deras stora hits som Waterloo, SOS och Ring, Ring. Andra bra exempel är The Beatles och Magnus Uggla – åtminstone i Sverige. Schlager slår igenom men det kan vara bra att bryta av med en eller annan rocklåt också. För att framföra så kallade hits behöver bandet vara kompetent nog att hantera olika genre inom musiken. Det är förstås lättare med en DJ, någon som kan spela andras musik, men ett liveband drar oftast större publik.