lyckliga-studenterNågot som brukar vara synonymt med studentskivor är alkohol, men i år kan studenterna välja ett alkoholfritt alternativ.

Tidigare har vi skrivit om hur det kan vara en bra idé för studenter som vill hålla studentskiva att själva kontakta uthyraren för en lokal istället för att anlita ett festföretag för att slippa riskera att bli lurad på pengar, vilket du kan läsa mer om genom att klicka här. Men idag tänkte vi istället tipsa om hur studenter kan hålla en alkoholfri skiva, för i Stockholm har nämligen komikern Mårten Andersson slagit upp portarna till stadens första alkoholfria nattklubb, Sober.

Kraftig alkoholkonsumtion

Att vi svenskar tycker om spriten går inte att förneka, men för många handlar alkoholkonsumtionen mer om avsaknaden av nyktra nöjen där man inte blir erbjuden en öl eller ett glas vin. Och den senaste trenden är ju faktiskt att avstå från alkoholen helt och hållet, och någon som haft stor del i att föra upp det alkoholfria valet till ytan är Mårten Andersson. Han bestämde sig nämligen för att ge upp alkoholen och istället vara nykter – något han upptäckte att han faktiskt trivdes med. Men han upptäckte även att det saknades platser för dem som vill ut och dansa, träffa vänner och roa sig – nyktra. Därför slog han 2014 upp portarna till Stockholms första helnyktra nattklubb där gästerna får blåsa i en alkoholmätare innan de får komma in i lokalerna. Men man ska inte tro att festen är helt torrlagd och att det enda man bjuds på är vatten och kaffe, här finns dessutom både skumpa, öl, vin och spännande drinkar. allt som serveras är dock alkoholfritt, men man kan ha kul för det tycker Mårten (Källa).

Fördelar med att hålla en alkoholfri studentskiva:

  • Mindre risk att någon far illa – många som tar studenten dricker alkohol för första gången i samband med studentskivan vilket allt som oftast slutar i på tok för högt alkoholintag
  • Mindre bråk och slagsmål – alkohol lättar på våra spärrar och kan många gånger göra oss aggressiva
  • Ingen bakfylla