De flesta studenter runt om i landet väljer att ha en studentskiva innan de tar studenten. Genom att själv kontakta den klubb där man vill ha skivan, kan man spara mycket pengar.

2230990-student

I Metro kan man läsa om studenter som blivit blåsta av festföretag. Klassen hade bokat en studentskiva för 42 000 kronor. De var också tvungna att betala en deposition på 5000 kronor som sedan förvandlades till en lokalhyra som klassen inte kunde få tillbaka. Klassen insåg att företaget var oseriöst och försökte avboka sin studentskiva. Då krävde företaget att de ändå skulle betala 80 procent av kostaden, vilket ledde till att klassen fick ha skivan ändå.

Historierna om de olika event-och festföretagen som tagit väldigt mycket i betalt för sina tjänster och sedan inte levererat, är många. Därför kan en idé vara att ta tag i studentskivan själv och fixa den bästa lokalen och festen på egen hand. Att anordna studentskivan själv kan också bli billigare och att spara lite pengar i studenttider är inte helt fel. Man vill ju ha råd med en fin klänning eller kostym och en studentmössa från abcgruppen.se.

Några tips för att göra studentskivan mindre kostsam är att till exempel kolla upp innan vad som ingår i klubben eller lokalen. Vissa lokaler är lite dyrare men då kanske städning och en DJ ingår i priset, vilket man annars behöver lägga en stor summa pengar på. Man bör också kolla upp om det kostar extra om man vill att klubben ska hålla öppet längre, skriver man i en artikel på Svenska Dagbladet. För att tjäna några slantar kan man även fråga de som hyr ut lokalen om man får fixa dekoren själv, om man har ett tema på sin studentskiva. Då behöver man inte anlita en firma som gör jobbet åt en. Sköter man även eftersläppet själv, kan man till och med tjäna pengar. De flesta klubbar brukar gå med på att man får behålla inträdespengarna om man själv står för arbetet.

Redan nu i höst kommer många eventföretag att marknadsföra och försöka sälja på studenter färdiga koncept för studentskivor, skriver man på Konsumentverket. Då får man försöka stå på sig och inte gå med på att skriva på något avtal.