Det är roligt med klubb och att dansa till riktigt bra musik. Men hur ser musikscenen ut i Göteborg egentligen? Och var kan man se de större artisterna? I dag skriver vi om detta.

 

Festivalpublik med mobilerNyligen kunde vi läsa om hur det folkkära bandet Takida i början på hösten gör sin debut på Liseberg. Om man vill gå och se detta, samt givetvis dansa med till de sköna tonerna, så kan man med fördel boka hotell nära Liseberg. Deras tidigare album har sålt guld på bara ett få par dagar och de har även olika rekord på P3s listor med tracks. Nu är det så aktuella med nytt, både album och sound – så då blir det extra spännande att se när de spelar på stora scenen på just Liseberg. Andra som kommer spela här i sommar/höst är:

 

  • Thomas Dagens Industri Leva
  • Marky Ramone’s Blitzkrieg
  • Bob Hund med Woah Dad!
  • Marcus & Martinus
  • Melissa Horn
  • Markus Krunegård

 

I Göteborgs-Posten kan vi läsa om hur Bruce Springsteen i sommar gör efterlängtade konserter på Ullevi i Göteborg, bland annat den 23 juli för att vara exakt, men också två spelningar innan detta datum. I och med detta kommer han också att trappa ner på de stora turnéerna som han kört i stort sett sedan 1975, med start i London. Som tur är så är Ullevi en kär arena och mötesplats för Springsteen, likt San Siro i Milano och Camp Nou i Barcelona. Det är stort för att inte säga enormt, med tanke på Göteborgs storlek i jämförelse med dessa större metropoler.

 

Festivalen som bara växer och växer

Sedan, förutom ”The boss” så sker Way Out West som vanligt i Göteborg i sommar, ett perfekt sätt att lyssna till sin favoritmusik på, mitt under Slottskogens trädkronor. Sedan 2007 har denna årligen ägt rum och bara blivit större och större för varje år, med även scener runt om i Göteborg på olika krogar, barer och till och med i kyrkor. Den brukar äga rum i början till mitten av augusti. I Svenska Dagbladet kan vi i en artikel läsa om hur Little Jinder nu har blivit klar för att spela på just Way Out West, en artist som både är aktuell för succéprogrammet ”Så mycket bättre” samt som vann P3 Guldgalan tidigare i år. Andra som kommer till samma festival är PJ Harvey, M83, Seinabo Sey, Haim och Massive Attack.