När man är ute och dansar på en nattklubb, ute med vänner på favoritkrogen eller kanske lyssnar på en spelning i en konsertlokal finns det de som tycker att det är passande med en öl eller två. Men man behöver faktiskt inte dricka för att ha kul, menar allt fler.

pexels-photo-26135-largeDet verkar som om hälsotrenden, som varit förhärskande ett bra tag nu, gett en del effekter som många kanske inte kunde ana för bara tio år sedan. Det är inte lika hett och tufft att dricka och röka längre, även om det i många kretsar är det givetvis. Men inte bara dricker ungdomar mindre i dag än för ett decennium sedan, många vuxna har även de börjat gå ut och njuta av ”vita” kvällar i vimlet. Något som det skrivs om i en artikel i Dagens Nyheter bland annat.

Spara pengar, må bättre och ha kontroll

Oavsett om man alltså besöker någon av de olika spelningarna i Göteborgs uteliv, som nämns här, kan man alltså gå dit nykter. Om man vill alltså. Men vilka är då fördelarna med att festa utan alkohol, enligt artikeln ”Nykter på stan”? Jo, bland annat att man har kontroll över sig själv, minns vad man gör och har sagt dagen efter, inte mår illa morgonen därpå samt att man inte riskerar att hamna i ett beroende av alkohol. Man sparar dessutom pengar.

”Jag avskydde smaken av alkohol och att se hur mina kompisar blev när de drack avskräckte mig. Jag blev aldrig pepp på att förlora kontrollen som de gjorde” – Wasima Ayad (Dagens Nyheter)